ONEXOX Store By Auyad Dinamik Resources

Data ONEXOX Mahal?

“Telco lain lagi murah bro. Ada data basic siap bagi unlimited call lagik..”

RAMAI… Ya terlalu ramai sangad Meleisyen yang pemalas piang nak baca T&C setiap pakej yang telco lain tawarkan. Mudah sangat terpedaya dengan telco yang highlight UNLIMITED. Daddy kau la unlimited.

Contoh: Pakai postpaid. Dah terang-terang kena bayar komitmen setiap bulan, maknanya LIMITED la.. Sebulan je pun. Eh aku nak guna bahasa wicet ke baru nak paham? Tu belum aku citer bab capped speed lagi… Lagi tak sampai dek aqal agaknya..

Yang terpengaruh dengan PERCUMA pun ramai.. Contoh: Topup RM30 free 10GB, topup tak usik. Yang ni lagi la.. Mostly pelanggan akan terus WOW dan register. Lepas dah pakai sendiri baru rasa pelik apesal tak sampai 2 jam dah habis kuota? Rupanya tak baca terma dan syarat. Oh.. Yang free tu ada limit 100mb je sehari.. Maknanya dapat 3GB je la full speed internet yang free. Lepas tu layan basic internet siput. Ada tu kena tolak kredit kalau ter-ON data. Padan la muka…

ONEXOX dapat sijil Kepatuhan Shariah tu bukan main petik je tau. Dapat sebab telus. Bayar RM30 dapat 5GB, bulat-bulat dapat 5GB full speed. Takde konar-konar. Lagi pulak siap boleh control penggunaan sendiri. Beli 5GB tu boleh simpan bawa ke bulan depan. Pakai 500mb, baki 4.5,GB boleh bawa bulan depan. Tu nama dia Season Pass. So tak overpriced la kan?

Nak tau lebih lanjut pi la jumpa sesapa kawan korang yang jadi pengedar sah tu. Jangan tanya kat dealer yang buat banyak bisnes telco lain. Memang dia spin la nanti..

Ya aku tau ramai yang thanabaca entry yang panjang-panjang sebab macam yang aku tulis kat atas tadi, ramai yang pemalas piang.

kredit Awal Uker

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Basket